Организацијата одговорна за имињата и бројките на интернет адресите, ICANN, дозволи нови топ-левел домени кои можат да имаат специфични имиња како .cocacola, .itcommk, .eco, .bank, .wine, .makedonija, .pepsi, .audi итн. „Светот на .com, .gov, .org и други топ-левел домени наскоро ќе биде продолжен да вклучи секакви зборови од многу различни јазици. За прв пат, генеричкиот […]

Прочитај повеќе

Агенцијата за доделување имиња и броеви, ICANN ја продолжи листата на генеричните топ-левел домен имиња (gTLD), што една од најголемите промени во системот на имиња на интернет домени (DNS) по 26 години од стартување на .com доменот, и е „почеток на новото доба на Интернетот“.

Прочитај повеќе