Дваесет и четири часовниот хакатон на Nordeus, кој се одржа изминатиов декември во Белград, беше настан на кој три македонски тимови ја покажаа својата креативност освојувајќи две награди, една за првото место, друга за најоригинална игра. Сега Nordeus, српска компанија која стои зад играта Top Eleven која има десетина милиони активни играчи, објави кратко видео […]

Прочитај повеќе

Nordeus, компанија која стои зад Top Eleven, eдна од најпопуларните фудбалски симулации со над 11 милиони активни корисници, го организира третиот хакатон кој ќе се одржи на 14-ти декември во Белград. Nordeus, кој од неодамна има и канцеларии во Скопје, покрај тие во Даблин, Сан Франциско и Белград, ги покани и македонските програмери да се […]

Прочитај повеќе

Српската компанија Nordeus, која стои зад популарната игра Top Eleven Football Manager, која има над 1 милион активни играчи дневно, организира Hackathon – 24 часовен натпревар во програмирање на игри во разни платформи. Hackathon-от трае од 23-ти декември и се оддржува во Белград, а од компанијата обезбедуваат бесплатен превоз и храна. Од компанијата, која неодамна […]

Прочитај повеќе