Voxel8 e уред кој може да печати електрични кола. За разлика од 3Д печатачите кои постојат и печатат во термопластика, Voxel8 ќе може да печати електрични уреди благодарение на револуционерното сребрено проводно мастило. Корисниците ќе можат да печатат електромагнети, 3Д електромеханички апарати, но и Quadcopter чие креирање може да го видите во видеото. „Voxel8 ќе […]

Прочитај повеќе

Не е возможно да се зборува за модерната електроника без да се спомене силициумот, но во блиска иднина е сосем извесно дека силициумот ќе се „пензионира“ и ќе му го препушти своето место на графенот. Графенот за прв пат е откриен пред десетина години, но за него прв пат се појави посериозен интерес во 2010 […]

Прочитај повеќе

Twine е забавен безжичен Wi-Fi уред опремен со сензори за температура и вибрации. Се работи за мала гумена коцка од 16 cm која се полни преку USB порт или со две мали AAA батерии, и која функционира така што ги користи внатрешните сензори што се поврзани со интернет преку Wi-Fi да собира информации и да […]

Прочитај повеќе