После неколку самоубиства и поставување на мрежи за да се спречат слични самоубиства во иднина, Apple прими удар од јавноста за нехумани услови во Foxconn фабриките. Сега, по иницијатива на Apple, Foxconn ги отвори вратите за инспектори од Асоцијацијата за фер труд да започнат истражување за тоа какви се работните услови и условите во кои живеат работниците на […]

Прочитај повеќе

Доколку инспекцијата влезе во фирма и види дека се користи нелиценциран софтвер тогаш фирмата ќе се соочи со незгодно сценарио – запленети компјутери, парични казни и кривична пријава. „Согласно Кривичниот законот, средствата се запленуваат, полицијата има право да ги запечати и заплени компјутерите со целиот тој материјал. Кога пресудата ќе е правосудна се одзeмaат тие […]

Прочитај повеќе