Фондацијата е-Македонија на Македонски Телеком стартува проект за отварање на три е-училници преку кои ќе им се овозможи и на социјално загрозените граѓани бесплатно да научат компјутерски вештини. Во моментов се распишува тендер за кој да го спроведе проектот. Трите е-училници ќе бидат распределени во Скопје, и по еден во источна и западна Македонија. Во […]

Прочитај повеќе

Во однос на вкупната популација, само 40 од 100 лица користат интернет, се вели во извештајот „Одржлив развој, 2011“(.pdf,6MB) на Државниот завод за статистика. Ова е мала бројка на интернет корисници за таканареченото „информатичко општество“. Сепак во последниве пет години се забележува голем раст во користењето за интернет од луѓето на возраст од 15 до […]

Прочитај повеќе