Сопствениците на најновиот оперативен систем на Microsoft имаат солидни можности за информирање за временските услови, особено кога се комбинираат потенцијалите на апликацијата Weather и помошничката Кортана. Но што доколку сакате сервирање на таквите информации да е во минималистичка, но сепак модерна форма и тоа за секоја десктоп направа? Како пренослива апликација, Temps се стреми да го направи […]

Прочитај повеќе

Google Hangouts, Skype, WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger, листата на апликации за инстант комуникација се чини како да нема крај… Додека вие разговарате со еден пријател на Skype; друг ве бара на Facebook; трет ви пишува пораки на Telegram. Franz 2.0 е апликација која ќе ви помогне да зборувате со сите од едно централизирано место. Franz не […]

Прочитај повеќе

Facebook со мала група корисници тестира декстоп месeнџер кој ќе има пристап до чет, Ticker и нотификациите. Идејата е да се обезбеди декстоп пристап до популарните опции за да може корисниците да се активни на мрежата цел ден без да мора да отвараат прелистувачи, открива TechCrunch. Oва апликација сигурно ќе биде популарна и ќе може […]

Прочитај повеќе