Американскиот војник Бредли Менинг се изјасни како виновен по 10 обвиненија за предавање доверливи документи на „нeавторизирани лица“. Тој призна дека е изворот на Wikileaks, но одби да прифати две обвиниенија дека „му помагал на непријателот“. Според десетте обвиненија тој се соочува со максимална казна од 20 години затвор. Но, доколку биде обвинет за предавство […]

Прочитај повеќе

Бредли Манинг ќе има шанса да се појави пред воен суд на 16 декември откако помина претходно повеќе од година и пол во затвор. Тој е осомничен дека е извор за Wikileaks кој им достави доверливи армиски документи. Со ова судење армискиот аналитичар Манинг и неговите адвокати ќе ја добијат првата шанса да се изнесат […]

Прочитај повеќе