Од 24-ти до 26-ти ноември се одржува првиот фестивал за анимации во Македонија, Анимакс Скопје фест. „Појавувањето на Анимакс Скопје Фест ја има двојната цел, да ја заживее и врати на старата слава македонската анимација и да ги стимулира новите млади автори кои ќе донесуваат нови светски награди, а тие да ги одмеруваат креативните потенцијали […]

Прочитај повеќе