Social Media Day, настанот кој нè обединува во офлајн светот сите ние што се дружиме и на онлајн просторите, официјално е затворен. Денес, како што беше најавено, во Мотелот на Велешкото Езеро се одржа вториот по ред Social Media Day во Македонија на кој свои излагања имаа 9 корисници на друштвените мрежи, додека севкупно во […]

Прочитај повеќе

На 30 јуни, недела, во Македонија по втор пат ќе се вклучи во глобалното одбележување на денот на друштвените мрежи. Social Media Day е настан инициран од познатиот блог кој ја следи интернет култура, Mashable и се организира на сите континенти во повеќе од 200 градови. Во Македонија настанот го организираат интернет маркетинг агенцијата NewMediaMK […]

Прочитај повеќе

Првата средба на сите Google ентузијасти од Македонија е закажана за 25-ти јануари, во Клубот на новинари, Скопје, од 18 до 21 часот. На отворениот настан, наречен Google Developers Group, се поканети сите ентузијасти и професионалци кои сакаат да дискутираат за бројните теми поврзани со технологијата на Google. Листата на говорници се уште не е […]

Прочитај повеќе

Kако дел од светскиот ден на собири на корисниците на Instagram, во четврток на 26 jули 2012 година, во 17:30 часот во Зоолошката градина во Скопја ќе се одржи и првиот собир на „инстаграмџии“ од Македонија. Несомнено е дека сите заинтересирани кои ќе дојдат на дружењето ќе имаат одлична прилика да направат прекрасни фотографии од […]

Прочитај повеќе

Успешниот лански Swarm собир од 50 „фоурсквераши“ чекирани на едно место за кратко време, е мотив за уште поголем предизвик. Сега македонската Foursquare заедница е поканета да ја отклучи Super Swarm значката, односно треба да се соберат над 250 луѓе на едно место во краток временски период. За да ја отклучите Super Swarm значката на […]

Прочитај повеќе

Скопскиот хаклаб КИКА се сели на нова локација. Затоа на 24-ти ноември во 18:30 се организира собир на кој што се поканети сите заинтересирани. Принципот е „bring and share your own booze“, велат од хаклабот КИКА. Хаклабот кој беше отворен пред две години е идеја на членовите на Слободен софтвер Македонија и претставува таканаречена „технолошки […]

Прочитај повеќе