Друштвената мрежа Facebook на своите корисници во САД и Канада кои користат iPhone апликација им нуди бесплатни разговори преку Wi-Fi или мобилен интернет. Услугата за Facebook Messenger е во тест фаза во Канада од почетокот на месецов, а со оглед на тоа дека сега е достапна и за САД можеме да заклучиме дека тестовите се одвиваат […]

Прочитај повеќе

Skype најави уште подлабока интеграција со Facebook, најавувајќи дека со новитe верзии 5.4 Beta за Мac и 5.7 Beta за Windows ќе може да се прават Facebook-кон-Facebook повици. Се што е потребно е да ги поврзете Skype со Facebook профилот. Оваа интеграција започна со со 5.0 верзијата. Откако ќе се логирате на Facebook преку Skype […]

Прочитај повеќе