Иво Ивановски се повлекува од функцијата на министер за информатичко општество и администрација. Г. Ивановски го водеше министерството осум години, откако во 2006-та беше именуван како министер без ресор одговорен за ИТ општеството, за потоа да стане министер во 2008-ма година кога се формираше Министерството за информатичко општество, подоцна и за администрација. Тој ќе го […]

Прочитај повеќе

ИТ министерот Иво Ивановски вели дека на Светскиот самит за информатичко општество во Женева, Македонија е оценета од страна на Обединетите Нации како една од најдобрите земји во светот кога станува збор за развој на широкопојасен интернет, високиот степен на застапеност и новата генерација на мобилни мрежи. Оваа е голема пофалба за „информатичкото општество“ како […]

Прочитај повеќе

Започна конкурсот на избор на 50 најдобри е-бизнис планови за е-продавници. Ова е првиот дел од „Сто веб продавници за 100 .мк бизниси“, амбициозниот проект на Министерството за инфоматичко општество и администрација. Проектот има за цел да ја мотивира електронската трговија во Македонија и затоа МИОА ќе спонзорира продавници за македонски бизниси, односно ќе им […]

Прочитај повеќе