(Ова е гостински текст на Новица Наков oд Слободен Софтвер Македонија по повод на Светски ден на интелектуална сопственост. За вечерва, понеделник 26 април, е закажан настан во хаклабот „КИКА“.) На барање на читател да провери колку луѓе користат локализиран (преведен) софтвер поставивме анкета „Дали користите софтвер преведен на македонски“ на почетната страна. Анкетата е […]

Прочитај повеќе