Google ја проширува зоната во која нуди трансфер на пари преку Gmail. По Северна Америка, услугата за проширува во Европа, а прва држава каде ќе биде достапна е Велика Британија, јави Google на својот блог. Сервисот овозможува едноставно праќање на пари, на ист начин како што се испраќа „attachment“. Send Money овозможува испраќање на пари […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларните финансиски веб сервиси, PayPal, само што стана уште поатрактивен за користење. Сервисот претстави Send Money Facebook апликација со која корисниците ќе можат да си праќаат пари. Има опција заедно со парите да се испрати и е-картичка која може да се искористи и за посакување на роденден и други прослави. „Инфраструктурите на PayPal […]

Прочитај повеќе