Сите сме киборзи! Без разлика што делови од машини не ни се вградени во органите, паметните телефони, неорганска кожа која не заштитува и текст наместо глас прави да бидеме поповрзани со технологијата од порано, вели Verge. Дека полека стануваме зависни од машините најдобро се покажува во работата на тим на „биохакери“ кој работи на замена […]

Прочитај повеќе

Воден од Алексис Оханиан, еден од основачите на Reddit, Small Empires е серијал на видео приказни за најкреативните американски стартапи. Продукцијата е на Verge, каде што ќе може да ги најдете сите нови епизоди од втората сезона, или на YouTube ако сакате да ја погледнете првата сезона. Приказните кои г. Оханиан ги покрива се искуства […]

Прочитај повеќе

The Verge објави фотографија на која се гледа нов BlackBerry паметен телефон кој го користи новиот оперативен систем BBX. Паметниот телефон кој се наоѓа на фотографијата го носи името „Лондон“ и на пазарот би требало да се појави во јуни 2012. Research In Motion минатиот месец најави нов оперативен систем кој ќе им овозможи на […]

Прочитај повеќе