Изгледа дека ќе беше преоптимистично да веруваме дека по Nvidia и AMD ќе претстави графички картички кои ќе бидат лудо побрзи од претходниците. Сепак има добри вести од AMD, новата Radeon RX 480 ќе чини само 200 долари. Се чини дека со овој потег AMD нема да се фокусира на „најизгорените“ гејмери за кои единствена […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа што Intel Sandy Bridge е доволно долго на пазарот, слободно можеме да заклучиме дека компатабилните матични плочи се доста зрели со многу напредни опции, така да која плоча и да ја одбереме горе-доле сите се задоволителни и која и да ја одберете нема да погрешите. Со претставувањето на Intel Z68 чипсетовите […]

Прочитај повеќе