Почнувајќи од 1 април 2018, номинален протокол за користење на time.mk ќе биде HTTPS, наспроти сегашниот HTTP. HTTPS е едноставна комбинацијата на HTTP со слој на енкрипција како SSL или TLS. Безбедноста на информациите пренесени преку HTTPS се базира на употреба на алгоритам за шифрирање и на сертификат за автентичност. Користејќи HTTPS се гарантира доверливост и интегритет на […]

Прочитај повеќе

Минатата недела Apple беше категоричен велејќи дека личниот асистент Siri ќе работи само на iPhone 4S, но не и на постарите модели. Siri користи постојано својот блог кои решија да споделат алатки за „кои не се завршени, но може да им искористат на билокој кој е технички поткован да креира Siri апликација.“ Француските истражувачи велат […]

Прочитај повеќе