Корисниците и љубителите на MacOS, особено на Mojave верзијата на оперативниот систем на Apple го имаа ексклузивното задоволство да уживаат во Dynamic Desktop опцијата каде автоматски се менуваат 16 слики на пустина, во зависност од времето во денот. Едноставно, но навистина интересно за одреден степен на десктоп имерзивност. Благодарение на WinDynamicDesktop, и поклониците на Windows […]

Прочитај повеќе

Оние кои чувствуваат одредена монотонија со стандардните начини за прикажување позадини, би можеле да го разбијат таквото чувство со инсталирање Earth Wallpaper Changer. Оваа апликација ги презема моментните слики од Himawari8, сателитот за време кој се наоѓа во геостационарна орбита над Австралија. Најновите слики од планетата Земја можете да наместите автоматски да се преземаат и […]

Прочитај повеќе

Artpip е апликација која ја трансформира вашата работна површина во уметничка галерија. На секој час или ден, можете да наместите автоматски да се презема и поставува одредено уметничко дело како ваша Windows позадина. Квалитетот на сликите е од исклучителен квалитет и уметничките дела се испорачуваат во Ultra HD 4K резолуција, што е повеќе од добредојдено […]

Прочитај повеќе

Сите сакаат да имаат десктоп со „кул“ позадина, no потрагата по вистинската позадина може да потрае поради големиот број на сајтови кои нудат неинтересни и досадни позадини. Решивме да ви помогнеме и да најдеме кои се најдобрите веб сајтови што нудат квалитетни позадини. Smashing Magazine, еден од најпопуларните и најквалитетните блогови за графичи и веб […]

Прочитај повеќе