Финалето на Startup Weekend Skopje започна со ентузијастичко и гласно аплаудирање од сите присутни во салата на Скопски Саем. Тимовите веќе три дена, од петокот до недела, се дружеа и работеа на свои иновативни идеи. Помогнати од искусни ментори и претприемачи кои го поминале истиот пат, задача на единаесте тимови беше да ги претворат своите […]

Прочитај повеќе

Од 19-21 септември ќе се одржи овогодишното издание на Startup Weekend Skopje. На тридневниот настан, кој ќе се одржи во просториите на New Man`s Business Accelerator, учесниците ќе имаат можност да ги претстават своите иновативни идеи, да креираат тим и да добијат интересни награди, меѓу кои и шанса за финансирање од страна на најдобрите бизнис […]

Прочитај повеќе

Саша Цветојевиќ, хрватски претприемач и бизнис-ангел, ќе го донесе првиот Tesla Model S во Скопје. Г. Цветојевиќ доаѓа како ментор на Startup Weekend Skopje, каде освен за претприемаштво и како се гради стартап, сигурно ќе биде распрашуван и за какво е чувството да се вози уникатниот електричен автомобил на Tesla Motors, компанија која е основана […]

Прочитај повеќе

Започна продажбата на early bird влезниците за Startup Weekend Skopje, кој е закажан за 19 до 21-ви септември во просториите на New Man’s Business Accelerator. Тридневниот настан, организиран од тим на волунтери, е шанса за сите девелопери, ентузијасти, студенти и стартапи да го покажат својот талент пред искусни претприемачи и инвеститори кои можат да ја […]

Прочитај повеќе

Од 19 до 21 септември ќе се одржи нов, четврти Startup Weekend Skopje. Настанот е 54 часовен маратон на кој креативните бизнис идеи се претвараат во стартапи, под водство на ментори и експерти кои имаат искуство со веб и мобилни апликации. Идејата зад настанот е да се поврзат стартап ентузијастите и менторите, да се креира […]

Прочитај повеќе

Дали знаете некој македонски стартап, било тоа да е веб сервис, компанија или мобилна апликација? Како се снаоѓа тој стартап, дали е финансиран и дали има потенцијал да излезе надвор од Македонија или е фокусиран само на локалниот пазар? Според податоците од Државниот завод за статистика од 2010 година, од вкупно 75.497 активни деловни субјекти […]

Прочитај повеќе