Познат поголемиот дел од спикерите на 6-то издание на AllWeb. Влезниците по Early Bird цена ќе бидат достапни уште 10 дена. Шестото по ред издание на најголемата домашна конференција за дигитален маркетинг AllWeb, оваа година ќе се одржи на 17 ноември. По успешното второ издание на конференцијата во Тирана, Албанија, AllWeb се враќа во Скопје […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1. Датум кога официјално започнавте со работа: Започнавме во Март 2010 година, како прва компанија во Македонија од сам почеток создадена да работи во полето на интернет маркетинг услугите. 2. […]

Прочитај повеќе

Маркетинг агенцијата NewMediaMK веќе петта година по ред ја организира конференцијата за дигитален маркетинг AllWeb. Конференцијата ќе се одржи на 18-ти ноември во Скопје, а програмата на конференцијата има говорници како Мајк Бутчер од TechCrunch, Кеи Шимада од една од најглобалните маркетинг агенции Dentsu, Љиљана Павловиќова од SocialBakers, Ерик Меијер од Deutsche Telekom, Роберт Петковиќ од хрватскиот Agrokor и многу други… […]

Прочитај повеќе

#Комкаст е видео подкаст кој едноставно мора да го следите, бидејќи е воден од двајца пионери на македонската ИТ сцена – Дарко Булдиоски и Митко Цабевски. Дарко е основач на маркетинг агенцијата New Media Mk и сигурно сте чуле за AllWeb, конференцијата за дигитален маркетинг која ја организира. Митко има долгогодишно корпоративно искуство, но го […]

Прочитај повеќе

Регионалниот натпревер за најдобри дигитални проекти, SoMo Borac, кој се одржа во склоп на Weekend Media Festival на 24-29-ти септември во Хрватска, ги објави финалистите и победниците во неколку категории. Жирито од дваесет регионални експерти во дигиталните медиуми и маркетинг пребираа помеѓу 123 пријавени проекти, но, на крај поделија само 24 награди на најдобрите проекти. […]

Прочитај повеќе

BuzzBase е сервис кој ја вреднува вашата активност на друштвените мрежи. Идејата зад сервисот, кој стартува во Македонија, е да ве ангажира вас како влијателен промотер кој ќе сподели содржина од брендови и огласувачите, но ќе ви остави да ја имате целата контрола врз содржината. BuzzBase го искористува податокот дека 77 отсто од потрошувачите би […]

Прочитај повеќе

Целта на Hashstats.net е да им помогне на компаниите да ги разберат подобро резултатите од нивните маркетинг кампањи на друштвените мрежи. За да го реализираат oва, креаторите на проектот New Media Mk и дизајнерот Даниел Јанев ќе користат посебно изработен процес од три дела: најава на кампањата што вклучува следење на #хаштаговите, потоа мониторинг и […]

Прочитај повеќе

Дали знаете некој македонски стартап, било тоа да е веб сервис, компанија или мобилна апликација? Како се снаоѓа тој стартап, дали е финансиран и дали има потенцијал да излезе надвор од Македонија или е фокусиран само на локалниот пазар? Според податоците од Државниот завод за статистика од 2010 година, од вкупно 75.497 активни деловни субјекти […]

Прочитај повеќе