Сан Франциско ќе се обиде да биде првиот град кој на сите жители ќе им овозможи оптички интернет. Дел од помалите градови кои се дел од Google Fiber тестовите веќе се покриени. Сепак, Сан Франциско е првиот навистина голем град кој ќе биде целосно покриен, вели Wired. Се чини некако природно првиот голем град кој ќе […]

Прочитај повеќе

Агенцијата за електронски комуникации воведе нов правилник со кој се гарантира дека до 2020-та година сите корисници во земјата да имаат интернет пристап со поголема брзина од 30 мегабити во секунда. Сега само 3,61 отсто од граѓаните имаат интернет побрз од 30 мегабити, а проектирано е до 2016-та година тој процент да се зголеми на […]

Прочитај повеќе

Наместо CableTel сега во Македонија ќе го имаме Blizоo. Компанијата ќе нуди оптичка врска преку која ќе пренесува аналогна и дигитална телевизија, брз интернет-пристап и фиксна телефонија. Oфицијалното појавување на пазарот на брендот е закажано за 14.11, понеделник, а понудите, услугите и продажните салони ќе бидат стартувани веднаш низ Македонија. Тоа што ќе го нуди […]

Прочитај повеќе