Откако во 2015-та Vip и One се споија во нова компанија one.Vip, сега телеком провајдерите, придружени од Blizoo – кој исто така беше купен од страна на one.Vip, најавија дека на 11-ти мај ќе работат под еден бренд – Vip. Со ова, Vip ќе ја зголеми значајно својата корисничка база и ќе го прошири своето […]

Прочитај повеќе

Откако Vip го купи Blizoo Македонија, прашање на време беше кога ќе видиме „комбинирани“ пакети на мобилна телефонија, интернет и дигитална телевизија. Vip сега објави дека продаваат телевизиски услуги кои, ако се погледнат според цената и тоа што го нудат, делуваат навистина привлечно. Пакетите наречени Vip Комбо нудат до 90 ТВ канали, интернет пристап преку […]

Прочитај повеќе

Во пресрет на новата студиска година, Blizoo се реши да понуди поевтини интернет и ТВ пакети за студентите. Сите студенти кои ги имаат заверено тековните семестри ќе можат да станат корисници на интернет со брзина од 10 Mbps и месечен лимит од 200 GB за 600 денари; а за доплатата од уште 100 денари ќе […]

Прочитај повеќе

Наместо CableTel сега во Македонија ќе го имаме Blizоo. Компанијата ќе нуди оптичка врска преку која ќе пренесува аналогна и дигитална телевизија, брз интернет-пристап и фиксна телефонија. Oфицијалното појавување на пазарот на брендот е закажано за 14.11, понеделник, а понудите, услугите и продажните салони ќе бидат стартувани веднаш низ Македонија. Тоа што ќе го нуди […]

Прочитај повеќе