Современиот развој на софтвер доаѓа со низа предизвици и за среќа куп алатки кој може да го олеснат развојот. SaaS алатката Microtica им ја олеснува работата на DevOps тимовите со целосна автоматизација на процесот на „деплојмент“ на следната фаза на решението. Сакаме да го направиме процесот на развој на апликација едноставен како да градите куќа […]

Прочитај повеќе

Закажан е нов Startup Grind Skopje за 21 април. Гостуваат Глигор Дачевски и Кирил Јакимовски кои ќе го претстават својот нов стартап DoxBee, и ќе зборуваат за нивното искуство со освојување на светот. Глигор е ко-основач на најголемата македонска софтверска компанија, Seavus, и основач на SportyPal, најуспешниот спортски стартап во земјава. DoxBee му е нов […]

Прочитај повеќе

Соочен со дванаесет судии во Берлин, кои го исчекуваа да пристигне од Скопје по избрзаното патување бидејќи поканата за учество ја добија само пред неколку часа, Кирил Јакимовски знаеше дека мора да биде самоуверен, краток и јасен – „DoxBee е алатка за колаборација на документи со надворешни соработници и за склучување на договори“. Фокусот на […]

Прочитај повеќе

Глигор Дачевски, основачот на стартапот Creation Pal кој е познат по популарната фитнес апликација SportyPal, најави дека „соработката со Intel е незвесна“ по нивното учество на Mobile World Congress во Барселона, каде компанијата учествуваше во EMMINVEST тренинг семинар за иновативни мобилни компании од Европа. „Тие покажаа цврст интерес за имплементација на развојните алатки кои ги […]

Прочитај повеќе

За мобилната фитнес апликација SportyPal пишувавме пред скоро две години, во периодот кога апликацијата се појави на пазарот. Денес SportyPal успеа да стане една од најдобрите мобилни спортски апликации на светската сцена и влезе во соработка со Sony Ericsson да биде преинсталирана во нивните мобилни уреди и други спортски додатоци. SportyPal е мобилна апликација креирана […]

Прочитај повеќе