Графичката презентација на податоците најчесто не е најзабавна. Поради ова, а и за да ја олесни работата во изработката на презентации, Google го претстави Data GIF Maker. „Алатката ја користиме за да презентираме конкурентни пребарување, но вие може да ја користите за што сакате. Анкети, бројки од продажба, рејтинг на филм и слично. Ако сакате […]

Прочитај повеќе

Дали гласате за омилената боја, или гласате за вистинскиот кандидат кој ќе работи за вашите интереси? За да се биде градоначалник не е потребно само харизма, или пак да се биде од таа или онаа партија. Кандидатот треба да има добар план за работа кој ќе им служи на сите граѓани во следните четири години. […]

Прочитај повеќе

На почетокот од оваа година, Google лансираше веб сајт на кој може да се најде секое издание од списанието Think Quarterly, како и видео платформата Think Voices. Тимот кој стои зад проектот Think With Google, стартуваше нов проект наречен Think Insights, кој ќе претставува центар за најновите потрошувачки трендови, разни истражувања на пазари и маркетинг […]

Прочитај повеќе