MediaTek подолг период е алтернатива и конкуренција на Snapdragon процесорите во Android уредите. Затоа и не изненадува што компанијата подолг период го развива новиот процесор за 5G мрежа. Она што е изненадување е дека Dimensity 1000 5G SoC е побрз на AnTuTu бенчмарк тестовите од Snapdragon 855 Plus и Kirin 990. MediaTek досега секако не […]

Прочитај повеќе

MediaTek, тајванска компанија која произведува софтвери и процесори за ефтини паметни телефони, потпиша договор со Facebook, со кој оваа друштвена мрежа ќе биде вклучена во мобилните решенија на MediaTek, со што ќе им се овозможи на земјите во развој пристап до Facebook. Ова е уште еден обид на оваа друштвена мрежа да го зголеми своето […]

Прочитај повеќе