Facebook може да биде задоволен од својата аквизиција за која плати околу милијарда долари во 2012 година. Instagram сега е популарен од Twitter, со над 300 милиони корисници месечно во споредба на 284-те милиони на Twitter. Ова, според основачот Kевин Систром, е „возбудливо“ и ќе ја мотивира мрежата да продолжи да расне. „Instagram го проверува […]

Прочитај повеќе

Instagram објави дека сега има 100 милиони корисници секој месеци. Но, ова достигнување, вели основачот Кевин Систром, не се должи на квалитетната и едноставна апликација за споделување фотографии, туку на ангажираната заедница. „Сега, повеќе од било кога, луѓето го сликаат светот во реално време преку Instagram – споделувајќи фотографии од најдалечните ќошови на светот. Тоа […]

Прочитај повеќе

Ви благодариме, ве слушаме, им се обрати Instagram на своите 100 милиони корисници кои збеснаа откако апликацијата за споделување на фотогорафии направи промени во Условите за користење. Но, Instagram негираше дека сака да споделува кориснички податоци со Facebook и да продава нивни дела на трети страни, иако во новите услови ќе прочитате дека „бизниси или […]

Прочитај повеќе

Кога првпат слушнав дека Facebook го купи Instagram, не бев изненаден што некој го грабна популарниот сервис за споделување фотографии, туку бев изненаден пред се од цената. Тогаш ми се чинеше дека 1 милијарда долари за компанија со 13 вработени и 20 милиони корисници е премногу. Но, сега таа зделка изгледа неверојатно добра бидејќи дознаваме […]

Прочитај повеќе

Koрисниците на Android наскоро ќе ја добијат најпопуларната апликација за споделување на фотографии која до сега беше ексклузивна само за уредите на Аpple. Ко-основачот на Instagram Кевин Систром најави на SXSW дека Android верзијата се тестира во приватна бета и ќе биде објавена „многу бргу“. „На некој начин, подобра е од нашата iOS апликација. Неверојатно […]

Прочитај повеќе

Најпопуларната мобилна апликација за сподолување фотографии Instagram сега нема да биде екслузивно достапна само за корисниците на iOS уреди. Најавена е и Android верзија која ќе се појави наскоро. Од стартапот најавија на Le Web ’11 дека „имаме двајца луѓе кои работат на Android верзијата“. Instagram има околу 15 милиони корисници, и се очекува таа […]

Прочитај повеќе

Споделувањето на видео е следнoто нешто, најави директорот на Instagram, Кевин Систром, на TechCrunch Disrupt во Пекинг, додавајќи дека „сакаме да одиме на нешто повеќе од само филтрирање на фотографии“. Instagram е популарна iPhone апликација за едитирање на фотографии и нивно споделување. Апликацијата има над 12 милиони активни корисници. Според г. Систром, визијата на Instagram […]

Прочитај повеќе