Harry Potter Wizarding World e релативно нов веб сајт кој се претставува како официјалниот хаб за фановите на Harry Potter and Fatastic Beasts. На понуда имате најразлични забавни активности, како квизови, загатки и бројни извадоци од книги, слики, и видеа кои се замислени да ги активират младите умови и фанови на овој магичен серијал. Исто […]

Прочитај повеќе

На својот последен TED говор швајцарскиот сајбер илузионист Марко Темпест преку дигитален таблет и со проширена реалност оживеа цртан лик со цел да и претстави на публиката нови дигитални начини за креирање на магични трикови. Трикот можеби не е кој знае каква магија, можеби е само добро испланирана претстава со одлично раскажување за да ве […]

Прочитај повеќе