Одличната претпродажба како да најави дека Call of Duty: Modern Warfare 3 може да го урне рекордот на својот претходник Black Ops. Одличниот прием кај публиката и добрите оценки кој играта ги доби од критиката допринесоа Call of Duty да има најдобар старт во продажбата досега. Activision ја потврди веста и дополнително се пофали дека […]

Прочитај повеќе

Музичката пиратерија полека се намалува благодарение на новите музички сервиси како Spotify, Rdio, Pandora и други, но кога станува збор за игрите тоа не е случајот. Истражувачката компанија Envisional објави извештај во кој стои дека нелегалното преземање на игри во последните пет години се има зголемено за 20 отсто. Издавачите на игри, како резултат на […]

Прочитај повеќе

Гејминг студиото Infinity Ward го објави трејлерот од Modern Warfare 3 за да ја загрее атмосферата пред 8-ми ноември кога новото продолжение на најпопуларната FPS игра Call of Duty ќе се појави во продавниците. Трејлерот за „тројката“ е коплетно различeн oд сите други трејлери на претходни предолженија. Додека претходно трејлерите се фокусираа на визуелните моменти […]

Прочитај повеќе