Европската Комисија покрена истрага за анти-компетитивност помеѓу Apple и Samsung, компании кои се вклучени во повеќе од 20 судски процеси во 10 држави, тужејќи се за прекршување на патенти, со цел да открие дали овие компании ги прекршуваат европските закони. Европската Комисија има испратено барања до двете компании за информации поврзани со наметнување на стандардно […]

Прочитај повеќе