Како по обичај, на првиот понеделник од месецот, а тоа сега е 4-ти март, ќе се одржи нов Mobile Monday со почеток во 18:30 часот во клубот МКЦ, во Скопје. На овој настан тема ќе биде респонзивниот дизајн, oдносно веб дизајн кој реагира со намалување и скролање на опциите за да одговараат на различните екрани […]

Прочитај повеќе

Ендру Пик, ко-основачот на Аtatomic, компанијата зад мобилната апликација за тимска работа Rocketr, ќе биде гостин во 14-тиот по ред Mobile Monday Macedonia кој ќе се одржи во следниот понеделник, односно на 28 јануари во 18:30 часот во Клуб ресторанот МКЦ. Г. Пик нема да зборува само за креирање на мобилни апликации, туку ќе се […]

Прочитај повеќе

G6 Solutions се гости на тринаесетиот Mobile Monday кој ќе се одржи на 10-ти декември во 18:30 часот во Клубот на новинари во Скопје. На настанот, G6 ќе го споделат своето искуство со креирање апликации, меѓу кои е и победничката Crack Your Screen. Оваа апликација освои прво место на неодамнешниот Samsung Smart App Challenge. Дечките […]

Прочитај повеќе

Како што е и традицијата, првиот понеделник во месецот е посветен на Mobile Monday, настан на кој се поканети сите ентузијасти за новите мобилни технологии и апликации. На деветиот Mobile Monday, кој ќе се одржи на 2-ви април во 18:30 часот во Клубот на новинари, ќе гостува Јордан Гиров, веб мастер во T-mobile. Тој ќе […]

Прочитај повеќе

Првиот понеделник во месецот е посветен за сите мобилни ентузијасти. На осмоиот по ред Mobile Monday ќе се дискутира за бизнис апликации за iOS. Гостин е Коце Петров, основачот на Duna компјутери, провајдер на AIDC решенија на македонскиот пазар и основач на првата дигитална печатница. Тој го има реализирано и проектот за одбележување на домашни […]

Прочитај повеќе

Како што се правилата, секој прв понеделник од месецот се одржува Mobile Monday вo Скопје. Петиот по ред „мобилен понеделник“ ќе се одржи на 7.11 и започнува во 18:30 часот во Клубот на новинари. Темата ќе биде мобилни веб апликации наспрема нативните, интегрирани мобилни апликации. Темата ќе ја отвори Ванчо Ордановски од InfoProject, кој ќе […]

Прочитај повеќе