Ако ги следите сите инвестиции во стартапите ќе откриете дека голем број на популарните личности се помалку гикови и заинтересирани за технологијата. Инвестицијата е привлечна бидејќи стартапите имаат добар бизнис потенцијал, бидејќи технологијата е лесна за разбирање лесно е и да се стави во бизнис контекст, да се дојде до идеја како да се профитира […]

Прочитај повеќе

Oрганизација која цели кон зголемување на бројот на жени основачи на ИТ стартапи,Woman 2.0, неодамна објави инфографик во кој се прикажува дека е зголемен бројот на жени основачи во последните три години. Овие податоци се добиени од анкета спроведена кај публиката на Woman 2.0. Истата анкета е спроведена и во 2008 година, кога 75 отсто […]

Прочитај повеќе