Oрганизација која цели кон зголемување на бројот на жени основачи на ИТ стартапи,Woman 2.0, неодамна објави инфографик во кој се прикажува дека е зголемен бројот на жени основачи во последните три години. Овие податоци се добиени од анкета спроведена кај публиката на Woman 2.0. Истата анкета е спроведена и во 2008 година, кога 75 отсто […]

Прочитај повеќе