Google стартуваше нова иницијатива која има за цел да им помогне на компаниите да ги направат своите веб сајтови достапни за прелистување од мобилни уреди. Оваа иницијатива го носи името GoMo, или Go Mobile, која ќе им овозможи на компаниите да станат мобилни. Според Google, секој ден сè повеќе луѓе посетуваат веб сајтови преку мобилни […]

Прочитај повеќе