Основачот на Wikileaks, Џулијан Асанж ја изгуби поплаката за екстрадикција од Британија во Шведска каде е осомничен за силување и сексуален напад. Адвокатите на г. Асанж најавија дека ќе поднесат уште една поплака против одлуката, односно ќе апелираат до британскиот Врховен суд. Но, пред да поднесат поплака, адвокатите ќе мора да добијат дозвола за тоа […]

Прочитај повеќе