Медиа артист и професор на Универзитетот од Мериленд, Хасан Елахи објасни во својот TED говор дека денес иако споделуваме се, локација, слики и други статуси, сепак тоа не значи дека ние сме целосно откриени пред светот. Проектот на г. Елаџи започнува откако тој беше погрешно идентификуван од американското Федерално биро како сомнително лице и најверојатно […]

Прочитај повеќе