Со третата епизода, насловена New World Order, бруталниот напад на Пингвин ќе ги потресе жителите на Готам. Играјќи како Брус или Бетмен имате за цел да копате уште подлабоко во интригантната мрежа на новооткриените деца на Аркам, но и да најдете време за милозвучниот шепот на мистериозната Селина Кајл. И додека градот стои на стаклени […]

Прочитај повеќе

Сигурно сите го знаете бет-сигналот што го повикува Бетмен кога градот е во опасност. Сега група интернет ентузијасти реши да ја прифати симболиката – решени да речат доста и да застанат во одбрана на Интернетот, тие креираа свој сигнал со лице на мачка со кој ќе ја повикуваат интернет заедницата да им се приклучи кога ќе […]

Прочитај повеќе

Алексис Оханиан, ко-основачот на Reddit, верува дека секој корисник може да биде потенцијален заштитник на Интернетот, или „Бетмен или Бетвумен“ како што тој вели. „Не е потребно да бидете милијардер со нервозни задачи за да го зачувате интернетот.“, изјави Оханиан на Personal Democracy Forum одржан вчера. „Херојот сте вие. Секогаш сте биле вие и треба […]

Прочитај повеќе

Изминативе десет дена две игри поставија прилично високи бројки за продажба во првата недела. Првата е Battlefield III со продадени 5 милиони примероци, а втората Batman: Arkham City со продадени 4,6 милиони во првата недела. Од ЕА дојде веста дека со 5 милиони продадени игри во првата недела, Battlefield 3 е новиот нивен рекордер за […]

Прочитај повеќе