Transparency International – Macedonia ја објави и iOS верзијата на својата апликација „Пријави корупција“ која од поодамна е достапна и за Android телефоните. Преку апликацијата корисниците можат директно да пријават случаеви на корупција според различните категории и да ги прегледуваат сите пријави кои се објавени на prijavikorupcija.org. Aпликацијата доаѓа во момент пред изборите за кои […]

Прочитај повеќе

Android апликацијата „Пријави корупција“ ќе им дозволи на граѓаните да пријават случаеви на корупција според одредени категории, локации или пак да ги прегледаат пријавите, велат Transparency International – Macedonia и Center for International Relations од Вашингтон. Апликацијата е надополнување на проектот Пријави корупција кој ја користи Ushahidi платформата за да ги мапира случаите на корупција […]

Прочитај повеќе

Transparency International-Macedonia и Center for International Relations од Вашингтон стартуваат нов сајт Пријави корупција кој е алатка за едноставно пријавување на случаи на корупција бесплатно преку SMS пораки, имејл, преку веб апликација, по фиксен телефон или преку Twitter користејќи го хаш-тагот #korupcijaMK. Prijavikorupcija.org е изграден врз Ushahidi платформата, која е прогласена како пионир на технологијата […]

Прочитај повеќе