Transparency International-Macedonia и Center for International Relations од Вашингтон стартуваат нов сајт Пријави корупција кој е алатка за едноставно пријавување на случаи на корупција бесплатно преку SMS пораки, имејл, преку веб апликација, по фиксен телефон или преку Twitter користејќи го хаш-тагот #korupcijaMK. Prijavikorupcija.org е изграден врз Ushahidi платформата, која е прогласена како пионир на технологијата […]

Прочитај повеќе