Springs Football е нова игра за iOS и Android направана од македонското студио Pass Time Coders, што е хоби на тројца инженери од Netcetera. Здравко Николовски, Александар Ристов и Александар Гижаровски имаат направено интересна мобилна игра на која може да се натпреваруваат фудбалските ентузијасти. Но, иако е добро изработена, гејмплејот е спор и не успева […]

Прочитај повеќе

Kinect Аrcade e проект на Здравко Николовски, Александар Ристов, Стефанија Пероска и Александар Петровски. Целата „Фантастича четворка“, како што се нарекуваат, се софтверски инженери во Netcetera кои во слободно време, во период од 2 месеци по работа и преку викенд, ја креираа Arcade која е WPF aпликација која содржи навигациски систем и неколку игри. Aпликацијата […]

Прочитај повеќе