Понудените опции за мобилни интернет пакети на пазарот кај нас е на задоволително ниво, со тоа што дури пред кратко време цените на истиве започнаа да се намалуваат. Без разлика од кој оператор користите интернет услуги, сигурно ви случило да снемате кредит или да ви дојде висока сметка, поради тоа што сте го пречекориле ограничувањето […]

Прочитај повеќе

Onavo, стартапот за менаџирање на мобилните податоци, креираше инфографик кој прикажува колку корисниците на iPhone и Android се разликуваат во користењето на друштвените мрежи на своите паметни телефони. Onavо, во рок од 30 дена, има анализирано повеќе од 100,000 мобилни корисници, и има проверено повеќе од 40 терабајти мобилни податоци. Според оваа анализа, 90 отсто […]

Прочитај повеќе