Протестите против социјалната и економската нееднаквост, кои пред еден месец под името Occupy Wall Street започнаа да се одржуваат во Њу Јорк, благодарение на интернетот како молња се раширија низ целиот свет, мотивирајќи ги луѓето да го кренат својот глас против лошо водената економија, против алчноста на корпорациите и нивното влијание врз владите низ светот. […]

Прочитај повеќе