Со 66 гласови за, еден против и еден воздржан, Собранието во првото читање го изгласа предлог-законот за граѓанска одговорност за навреди и клевети (треба три читања законот да биде избран). Со овој предлог-законг освен што се поставуваат нови правила околу клеветите во медиумите, се наметнува и поголема одговорност врз „провајдерите на интернет-услуги“. еве како гласале […]

Прочитај повеќе

Google објави најнов извештај за транспарентност во кој се објавени сите барања од страна на државите и судовите во светот да се отстрануваат содржини од сервисите на Google, како и барања за кориснички податоци. Според последниот извештај за транспарентност, кој важи за од jануари до jуни, ваквите барања од страна на државите и судовите се […]

Прочитај повеќе