Lumia 800 и Lumia 710 се првите телефони на Nokia кои работат на Windows Phone 7 оперативен систем, кој финската компанија го прифати како примарна платформа за своите идни уреди по влегувањето во соработка со Microsoft. Според директорот на Nokia, Стефен Елоп, овие нови WP7 телефони го претставуваат „повторното раѓање“ на компанијата. Nokia иако има […]

Прочитај повеќе