Vip го донесе во Македонија првиот телефон од Nokia кој ќе работи на Windows Phone 7 Mango платформата. Nokia ја прифати WP7 платформата како основна за своите уреди, заменувајќи го Symbian, по договорот со Microsoft од пред една година. Nokia го претстaви Lumia 800 во ноември 2011-та, и до сега продаде над еден милион вакви […]

Прочитај повеќе

Nokia наредната година би можела да се приклучи на пазарот на таблет компјутери со свој Windows 8 производ. Главниот човек на Nokia за Франција, Пол Амселем, во интервју за францускиот весник Les Echos изјави дека во јуни 2012, Nokia ќе се претстави со таблет компјутер кој ќе го користи новиот оперативниот систем на Microsoft, Windows […]

Прочитај повеќе

Lumia 800 и Lumia 710 се првите телефони на Nokia кои работат на Windows Phone 7 оперативен систем, кој финската компанија го прифати како примарна платформа за своите идни уреди по влегувањето во соработка со Microsoft. Според директорот на Nokia, Стефен Елоп, овие нови WP7 телефони го претставуваат „повторното раѓање“ на компанијата. Nokia иако има […]

Прочитај повеќе