Уште при самото стартување Rockmelt нудеше голема интеграција со Facebook, четови, полесно споделување на линкови со пријателите и други друштвени опции, но тоа беа работи кои самиот Rockmelt ги правеше. Сега Facebook кој влезе во партнерство со прелистувачот, направи мали промени да кога ќе се отвори Facebook преку Rockmelt страната се отвара без нотификации, барања за пријателство и чет, бидејќи нели истите се вклучени во прелистувачот. Rockmelt е и интегриран со системот за пораки на Facebook, што значи ако преку прелистувачот се прати порака преку чет, а корисникот не е онлајн, тогаш ќе му пристигне како порака.

Прочитај повеќе