Во далечното време кога безвременски тоневме во оригиналната The Sims, Makin’ Magic беше последното, но и најдоброто проширување за играта. Таква експанзија, барем со иста длабочина, некако ја прескокна двојката, па дури и тројката (доколку Supernatural не ги оствари вашите очекувања), но сега се враќа на големата врата во четворката. The Sims 4: Realm of […]

Прочитај повеќе

Една од најоригиналните ММО игри кои обработуваат епски авантури во вселената, EVE Online, ќе се поднови со целосно нова експанзија која ќе ги прошири активностите на PvE зависниците. EVE Online: Into the Abyss е експанзија која е првенствено замислена да им овозможи на играчите нови опции за здружување на силите и запознавање со новата вонземна […]

Прочитај повеќе

Pillars of Eternity 2: Deadfire сеуште не е излезена, а веќе се зацртаа огромни планови за играта, простирајќи се низ три содржителни проширувања. Основната игра ќе излезе на 8.мај и ќе го прошири урнекот од првата игра со часови и часови богато RPG искуство, впечатлива приказна која се расчленува во зависност од вашите одлуки и […]

Прочитај повеќе

Eve Online продолжува со неуморно исфрлување бесплатни експанзии во богатиот ММО универзум. Веќе од 24.октомври, капетаните ќе можат да искористат нови технологии за екстракција на ресурси. Eve Online: Lifeblood ќе воведе таканаречени Upwell рафинерии кои ќе го „револуционизираат начинот на кој потрошните ресурси се собираат и процесираат во New Eden“. Новите објекти отвораат сосема нови […]

Прочитај повеќе

Една од најдобрите MMO игри, Guild Wars 2 ја исфрли последната епизода од третата сезона. One Path Ends ветува задоволителен крај на епската приказна од Heart of Thorns сагата, целосно нова територија за истражување, нов фрактал и две легендарни оружја. One Path Ends е најверојатно најдобрата епизода од целата сезона, со приказна која вe вовлекува […]

Прочитај повеќе

Reaper of Souls е првата експанзија на Diablo 3. Иако култниот наслов немаше голем успех со третото продолжение – повеќето играчи ја напуштија играта по само два-три месеци – сепак експанзијата нуди доста интересни новини кои можеби ќе го натераат фановите да и се вратат. Но, кога? Blizzard не го откри датумот која ќе биде […]

Прочитај повеќе

Blizzcon 2011 не разочараа ни оваа година, како и секој пат до сега се презентираа низа интересни новости, меѓу најинтересните е и веста за петтата експанзија на World of Warcraft. Иако од порано се шпекулираше дека продолжението на масовната мултиплеер онлајн игра (ММО) ќе биде Mist of Pandaren, за прв пат сега и Blizzard официјални […]

Прочитај повеќе