Подпретседателот на Google, Дејвид Друмонд, одговорен за корпоративен развој, на состанок на француското Министерство за индустрија изјави дека Google планира да изгради фибер мрежа некаде во Европа, без да потенцира каде точно овој проект би бил имплементиран. Причина за интересот на Google да инвестира во изградба на фибер оптичка мрежа, доаѓа од тоа што европските […]

Прочитај повеќе