Instagram избриша куп лажни профили кои на добар дел од популарните корисници значително им го намали бројот на следбеници. Најлошо помина самиот официјален Instagram профил кој загуби дури 18,9 милиони следбеници или 29 отсто од вкупниот број, вели New York Times. „Разбираме дека ова е непријатно за дел од корисниците. Но крајната цел е да […]

Прочитај повеќе

Неодамна Instagram објави дека има 300 милиони активни корисници, со што го надмина Twitter како втора најголема друштвена мрежа. Twitter има 284 милиони корисници, но според директорот на сервисот, ова воопшто не им е важно. Во неодамнешно интервју на Еван Вилјамс за Fortune, одговори „I don’t give a shit“ на прашањето што мисли за бројот […]

Прочитај повеќе

Facebook може да биде задоволен од својата аквизиција за која плати околу милијарда долари во 2012 година. Instagram сега е популарен од Twitter, со над 300 милиони корисници месечно во споредба на 284-те милиони на Twitter. Ова, според основачот Kевин Систром, е „возбудливо“ и ќе ја мотивира мрежата да продолжи да расне. „Instagram го проверува […]

Прочитај повеќе

Bolt е нова апликација за мултимедијален чет од Instagram, која доаѓа малку неочекувана земајќи во обзир дека Instagram e во сопственост на Facebook кој ја форсира својата Messenger за мобилните преписки, без разлика дали се работи за текст пораки или фотографии и видеа. Bolt засега е стартуван само во три земји: Нов Зеланд, Сингапур и […]

Прочитај повеќе

Шведската компанија за мебел, IKEA, го крераше првиот Instagram веб сајт ikea_ps_2014. Профилот на Instagram е креиран со цел да ги запознае корисниците со колекцијата на компанијата и е составен од 12 слики кои заедно формираат веб сајт. Трикот е што сликите се обележани со тагови кои ве водат на веб сајтот на компанијата, односно […]

Прочитај повеќе

Британскиот национален телевизиски сервис BBC започна поинтензивно да ги користи новите медиуми за да се приближи до публиката, која сега повеќето време го поминува онлајн. Откако стартуваа Instagram профил преку кој споделуваат кратки сумирани вести во видео форма, наменети за брзо прегледување, сега телевизискиот канал тестира и подфорум на популарниот Reddit. Subreddit е своевидно одолжување […]

Прочитај повеќе

Instagram ја награди апликацијата за iOS и на Android со 10 нови алатки и филтри со кои им овозможат на своите корисници да бидат покреативни со своите фотографии, без да доплаќаат за други апликации за едитирање на фотографија. Во интервју за Techcrunch, Кевин Систром, ко-основачот на Instagram, откри дека дел од размислувањата зад новата верзија […]

Прочитај повеќе

Освен што се објавуваат фотографии од секојдневни инспирации, Instagram станува замена за портфолиото, место каде што маркетинг агенциите можат да го најдат вистинскиот креативен талент. Импресивниот портфолио не е веќе доволно бидејќи како и секое резиме се базира на само најдобрите изберени моменти од кариерата, додека на профилот на Instagram може да се запознае личноста. […]

Прочитај повеќе

Instagram наскоро би можел да започне да ги користи Facebook Places наместо Foursquare. Сепак барем засега единствено се тестира можноста за замена на бесплатното Foursquare API, со она на матичната компанија. Wait, did Facebook just secretly stop using Foursquare's API for location services on Instagram and replace it with their mapping service? — Guy Barnhart […]

Прочитај повеќе

Спиритуалниот лидер на Тибет се приклучи на Instagram платформата за споделување на слики, но ова не е прв профил на Далај Лама на друштвените мрежи. Далеј Лама го објави своето активирање на Instagram преку својот Twitter профил. His Holiness the Dalai Lama is now on @Instagram. You can follow the official account at http://t.co/jjbZ4IuLrj — […]

Прочитај повеќе

Секој бренд сака да биде пред другите во иновативниот маркетинг, но за да се биде најдобар требно да сте подготвените да ги прифатите новите и популарни интернет трендови. Меѓу тие трендови секако е Instagram, најпопуларната друштвена мрежа за споделување на фотографии, која најави дека ќе започне серија на блог постови во кои ќе „ги едуцира […]

Прочитај повеќе

Facebook, YouTube, Google+ и Twitter сè уште владеат во светот на друштвените мрежи мрежи кога е во прашање бројот на корисници, но кај нив растот стагнирали, или како што велат некои го достигна максимумот. Споредено со нив, помалите друштвени мрежи забележуваат огромен раст, предворедни од најбрзорастечката мрежа во последниве шест месеци, Instagram. Сепак и покрај […]

Прочитај повеќе