Seagate наскоро ќе започне со продажба на првите хард-дискови кои доаѓаат со SMR технологија. Дискот од 8 терабајти ќе биде достапен за 260 долари или само 3 центи за гигабајт. Станува збор за хард-диск кој е наменет да биде складиште за податоци, за кои брзината на пристап не е од клучно значење. Ова произлегува од […]

Прочитај повеќе

Seagate го претстави новиот хард-диск од 6 терабајкти кој за разлика од конкуренцијата е без хелиум. Дискот е дури 28 отсто побрз од претходникот од 4 ТВ, што го прави новиот диск најбрз кој го изработила компанијата, јави ComputerWorld. Освен најголемата 6 TB верзија, дискот доаѓа и во 2 ТВ, 4 ТВ и 5 ТВ […]

Прочитај повеќе

Mоменталната поплава која ја има зафатено оваа држава ќе влијае на компјутерските производители и на технолошките гиганти како Apple, Hewllet-Packard, Dell, Intel и други. Поплавите во Тајланд, која е втората држава во светот во производство на хард дискови, веќе имаат зафатено една третина од вкупното производство што изнесува повеќе од 120 милиони хард дискови годишно. […]

Прочитај повеќе