Деца и нивниот тренер кои 18 дена поради поплави ги поминаа заглавени во пештера, конечно се спасени. Од пештерата излегоа 12 деца и нивниот тренер, а последни пештерата ја напуштија лекарот и припадникот на тајландската Navy Seal единица. Интересно, но иако овој пат ништо не направи Елон Маск повторно успеа да се најде во приказната. […]

Прочитај повеќе

Uber започнува со нова услуга, UberMOTO која е наменета за градовите каде што има потреба за транспорт, но улиците се постојано заглавени од возила. Прва дестинација за сервисот е Тајланд и преполните улици на Бангкок. Карактеристично е што превозот ќе се прави со мотори на кои има место за двајца. Сѐ останато е исто, возилата […]

Прочитај повеќе

Пнгсак Срибонпенг е првиот човек кој е осуден на 30 години затвор за Facebook пост. Тој доби неверојатна казна бидејќи во еден негов пост на Facebook ја навредил монархијата во Тајланд, која е заштитена со законот кој предвидува затворска казна од 15 години за секоја навреда за кралот, кралицата или некој од наследниците. Првичната казна […]

Прочитај повеќе

Uber нема да може да ги превезува патниците во Мадрид, Барселона или Банког. Ова стана јасно по одлуката на властите во Шпанија и Тајланд да ги забранат услугите на стартапот во своите држави. Одлуката доаѓа по гневот на таксисти кои оперираат во овие држави и треба да платат лиценци за такси возила и осигурување. Ова […]

Прочитај повеќе

Mоменталната поплава која ја има зафатено оваа држава ќе влијае на компјутерските производители и на технолошките гиганти како Apple, Hewllet-Packard, Dell, Intel и други. Поплавите во Тајланд, која е втората држава во светот во производство на хард дискови, веќе имаат зафатено една третина од вкупното производство што изнесува повеќе од 120 милиони хард дискови годишно. […]

Прочитај повеќе