Наредното DLC за Battlefield 1 планира да се посвети на воздушните битки преку целосно нов мод и пет нови мапи. Првите три мапи се викаат Passchendaele, Caporetto и River Somme, а се дизајнирани со стандардните борбени тактики во предвид, односно комбинирање на гејмплеј тактики како пешадија или возило. Останатите две мапи, меѓутоа, London Calling и […]

Прочитај повеќе

По бурните реакции на фановите, Star Wars Battlefront II доби дополнителни промени, но најновата промена никој не ја очекуваше, а тоа е целосно отстранување на валутата која може да се купи со вистински пари, неколку часа пред официјалното излегување на играта. По катастрофално-лошиот прием од гејмерите не само на економијата, туку и на системот за […]

Прочитај повеќе

Ако со нешто се одликуваше Star Wars Battlefront од 2015 година, тоа беше спектакл во највисока форма, но само на површината. Дали поради немање кампања за еден играч, дали поради агресивните проширувања кои ги сегрегираа гејмерите, играта едноставно немаше што да понуди под површината на таквиот спектакл и многумина разочарано се повлекоа од насловот. EA […]

Прочитај повеќе

На дваесеттиот DICE Awards настан многу интересни игри дополнително беа возвишени и си отидоа дома со импресивни награди. Фактот дека Blizzard e ултимативниот победник за 2016 повеќе никого не изненадува. Според DICE, Overwatch стана извонредно достигнување во дизајнот на игрите и онлајн играњето. Покрај овие два трофеја, безмилосниот шутер зграпчи и награда за акциона игра на […]

Прочитај повеќе

На само неколку дена пред официјалната продажба на Battlefield III, DICE објавија дека бројот на нарачани копии во предпродажба од 1,25 милиони, колку што беа предвидени е пораснат на неколку милиони. Ова значи дека дека играта уште во претпродажба доби „платинест“ статус. Точно една недела пред продажбата беше прекината и отворената бета. Во исчекување на […]

Прочитај повеќе